handdator

Visa fullständig version : Baggbodykarna testar: Är helium en partyhöjare eller partydödare?


Martin
2006-07-15, 10:15
När Baggbodykarna skulle inviga sin ambassad i Göteborg så ställde vi naturligtvis till med en stor fest. Vi tog också då tillfället i akt och använde alla inbjudna som försökskaniner för att få svar på frågan "Är helium en partyhöjare eller partydödare" ? Alla som har tänkt helium har nog också ställt sig frågan, vi har svaret.

Förberedelserna var helt vanliga festförberedelser med det lilla komplimentet att vi fixade så vi hade en 324 fylld till ca 150bar med en fin blandning bestående av rätt mycket helium och lagom med syrgas för att det inte skulle vara farligt. Dessa flaskor ställde vi sedan undan så att ingen skulle tjuvandas, tömma, "se doom förtidig" "förstöra överaskningen" eller vad nu folk gör med flaskor dom hittar på fester.

Vi väntade med att ta fram flaskorna till att alla hade kommit och festen har börjat.

När flaskorna ställts fram så möttes hela heliox idén med viss skepsis. Törs man? Är det farlig? töntigt? coolt? Baggbo?

(Från och med nu bör du läsa vidare med Kalle anka-röst)

Efter att två tappra Baggbodykare instruerat festdeltagarna i hur man andas i ett vad vi dykare kallar andrasteg (dvs. saken som dykare andas ur), Så började det arta sig. Ibörjan så var folk skeptiska men när två tappra Baggbodykare börjat smutta på gasen så följde folk strax efter. Effekten lät inte vänta på sig, innan hade festen haft lite av en nervös prägel men den försvann snabbt. Alla började parata och tjatra med varandra. Fraser som ofta hördes var:

- Låter det något?
- Hur låter jag?
- Jag heter ***** ******!
- (skratt)

Gemensamt för alla var att alla skrattade och hade mycket roligt. Alla vågade prova och alla hade en positiv upplevelse. Det kan vara svårt att skilja på vilka effekter alkoholen hade på försökspersonerna. Och hur alkoholen påverkade deras sätt att finna så stor glädje i att låta som Kalle Anka.

Utrustning

1 st AGA 324 +gas
1 st Poseidon Cyklon 5000 med två andrasteg
2 st Chips Sourcream onion
1 st Chips Dill gräslök
1 st Tsatsikidip
1 st Popcornskål med popcorn av kastrulltyp
? st Kompisar (okänt antal, stor variation)
? st Dryck (okänt antal, stor variation)

Slutsats

Helium är en partyhöjare.
Festen blev betraktad som en succé och många vill göra om den.

Reflektioner

Mängden gas var 150 bar * 4 liter * 2 = 1200liter gas. Detta skulle räcka gott och väl tänkte vi... Yeah right..."640K ought to be enough for anybody"...Eller?

Gasen tog slut fort, riktigt fort. Räkna med ett konstant andning i båda andrastegen hela tiden. Och beräkna också att dina fulla kompisar har väldigt hög SAC, speciellt då alla tar så djupa andetag som möjligt. Nästa gång kommer vi nog att fylla upp lite mer gas, men det där är ju också en kostnadsfråga.

Vi använde heliox istället för rent helium. Detta för att vi gillar säkerhet. Dock så sa vi till alla icke dykare att det var helium för att inte förvirra dem. Och vi har i texten ovan använt oss av helium när vi i de flesta fall menar heliox.