handdator

Visa fullständig version : Äventyrsgruvan och Baggbodykarna har fått nog!


Daniel
2011-10-12, 22:53
En burk kaffe för 48 kr kostar oss över 10 000 kr. Efter flera års skadegörelse och intrång som har kostat oss över 100 000 kr har vi nu tröttnat helt.

Vi har alltid tagit emot besökare med öppna armar oavsett om det har varit turister eller aktiva UE (Urban Explorers) besökare. Nu med den ökande exponeringen i media har även skadegörelsen och stölder ökat. Senast i helgen krossades två rutor i en arbetsvagnen som kostar oss över 10 000 kr. Bytet blev en kaffeburk för 48 kr. Nu kommer arbetsvagnen som skänkts av Borlänge energi och skulle bli fikarum om omklädningsrum till våra guider, stå obrukbar hela vintern eller tills vi kan finansiera reparationen. Vi kämpar ständigt emot skadegörelse och klotter men också olaga intrång från ungdomar som inte har någon förståelse för de risker som finns i samband med ett besök. Vi kommer nu att börja, dokumentera och polisanmäla alla brott som sker. Alla som tar sig in i gruvans avspärrade områden utan tillstånd kommer att polisanmälas för olaga intrång. UE:are kan enkelt ringa och begära tillstånd över telefon som vanligt.

Vi utlyser även en belöning på 10 000 kr till den som kommer med upplysningar som leder till en fällande dom angående stölder, klotter eller skadegörelse. Skulle det vara så att någon av de som förstört för Äventyrsgruvan ångrar sig och tänker stå för vad de gjort så är vi villiga att lägga ner polisanmälan.
En hel del tekniska bevis har dokumenterats både av övervakningssystem i gruvområdet samt av byföreningen. Vi har vidtagit ett antal åtgärder för att förbättra säkerheten bland annat elektronisk övervakning och regelbundna besök av byföreningen. Det är fruktansvärt tråkigt att en ideell verksamhet där alla jobbar och sliter helt gratis drabbas av ett fåtal personer som kommer dit och förstör..

I augusti stals en gasregulator ur en arbetsvagn. I januari klottrades det på ett flertal platser i gruvan. Ett av klottret är underskrivet med ”Jon Dahlstrand”. Pengar och tid som skulle användas till att bygga upp verksamheten måste vi nu ta till att reparera sådant som blir förstört. Istället för kunna investera i ytterligare åtgärder som förenklar möjligheterna till att besöka gruvan måste vi nu satsa på reparationer och avspärrningar. Allt känns mycket tråkigt och det är sorgligt hur man kan förstöra så mycket för de som ideellt kämpar för att bygga upp något kreativt.



Daniel Karlsson
Mobil: 070-348 58 87

billis61
2011-10-22, 09:14
Jag tycker det är för jävligt att det man lägger ner frivilligt i tid ska behöva bli förstört jag lider med er !!