handdator

Visa fullständig version : Baggbodykarnas Linpil


Daniel
2006-08-03, 00:26
Detta är en pil för att sätta fast på en 2,8-2,0mm tjock nylonlina. Den används för att märka ut vägen hem när man dyker i grottor och gruvor.

----

De två "hålen" i pilen är placerade i mitten av själva pilen. Ingångarna(spåren) till de två hålen skall vara avrundade med en radie på 2mm för att få mjuka kanter. Samma gäller för spetsen som också har en radie på 3mm. Observera possitionen på spåren som går in till de två hålen. De går i över/underkant av hålen och är inte placerade i centrum på hålen. Detta gör att linan kan låsas mot de "kanter" som blir. På bakändan skall de två kanterna avrundas med en radie på 6mm.

Tjockleken på materialet skall vara 2-3,5mm. Vi använde oss utan förstärkt epoxy och kunde därför tillverka dem 2mm tjocka.

Färgen på pilen bör vara vit, röd, grön eller liknande framstående färg. Ljusgul, grå eller genomskinligt material är kanske ett mindre lyckat val då det är meningen att du lätt ska kunna se pilen under vattnet. Vi valde en blank vit färg. En personlig märkning på din pil är också bra att ha om du dyker där andra dykare kan förekomma.

Tänk på att det inte är värt att tillverka pilar på serier under ca 1000st. Du skall vara en stor konsument på pilar innan det är värt att skicka iväg en beställning. En linpil i butik kostar ca 15:-/st

78