handdator

Visa fullständig version : Tomtebo Gruva


Martin
2006-07-26, 10:18
Dagbrotten i Tomtebo bröts till ca 40m och det bröts även orter mellan brotten. Hålen är idag delvis igenfyllda och då man inte kommer ner till de områden där driften pågick så tappar hålen en hel del potential. Så det man dyker i är mest ett hål. Varken mer eller mindre.

---

Det är alltid kul att dyka på nya ställen men så mycket mer bjuder inte Tomtebo på. Visst var det fint vatten men inget att titta på när man kom ner, förutom sina parkamrater men dom har man ju sett förr. :)

Vi dök i det södra brottet som också är det största och mest tillgängliga. Dom andra är kanske mer intressanta men kräver SRTkunskaper eller liknade. Kanske dom mindre hålen inte är igenfyllda, men det vet vi inget om. Vi tror dock att de fylls på undan för undan.

VI har inte dykt på den här platsen på flera år men den finns kvar. Vi fick även ett mail för längesedan av någn som hade dykt i de andra brotten, men det mailet har tyvärr försvunnit.

Läs mer om Tomtebo på vår sida om Tomtebor gruva här (http://www.baggbodykarna.org/showthread.php?t=34).
Det finns en geocach i området. Den beskrivs här (http://72.14.221.104/search?q=cache:yyuqsNylqxIJ:www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx%3Fguid%3D062d9c20-891e-425c-b491-79ed1638c1db) med bilder och kordinater till gruvan.

/gallery/files/2/tomtebo_karta.gif (/gallery/showimage.php?i=467)